ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

 

ΥΛΙΚΑ

500γρ γίγαντες ΠΡΕΣΠΩΝ καρώτα σε φέτες

2 κλαδάκια σέλινο-λίγη ρίγανη-λίγο δυόσμο

2-3 σκελίδες σκόρδο-μαύρο πιπέρι-αλάτι

σάλτσα ντομάτας

1 κρεμμύδι -2 πιπεριές φλωρίνης - ελαιόλαδο μπόλικο!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βάλτε από βραδύς τους γίγαντες να μουσκέψουν.... βράστε τους για 10 λεπτά και πετάξατε το πρώτο νερό... (αποφεύγετε το φούσκωμα)

Ξαναβάλτε νερό λίγο πάνω από τα φασόλια. Ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήστε τα να βράσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ βράζουν γρήγορα περίπου 1 ώρα. Στη μέση του βρασιματος(τα παρακολουθούμε) τα βγάζετε από την χύτρα και τα ρίχνετε στο ταψί μαζί με ΟΛΑ τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζετε στον φούρνο.

Εκεί τα αφήνετε να ψηθούν όσο εσείς θέλετε. Έχετε υπ όψιν ότι τα φασόλια μετά το τέλος ψησίματος θα ρουφήξουν κι άλλο από το υπάρχον ζουμί. Για αυτό αναλόγως πως τα θέλετε θα κανονίσετε και ποτέ θα τα βγάλετε. Το ίδιο ισχύει και για την φασολάδα!!!!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα φασόλια βράζουν καλλίτερα και γρήγορα σε χαμηλή φωτιά.

 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ